0
Acerola - Meer dan vitamine C

Acerola - Meer dan vitamine C

Geplaatst op 29 September 2023
Acerola vitamine c rimpels collageen weerstand huidveroudering

Wat kan Acerola voor u doen?

Vandaag gaan we het hebben over een natuurlijke bron van vitamine C: de Acerola vrucht. Is Acerola misschien het geheim voor een stralende huid?

Acerola bevat ontzettend veel goede stoffen, waaronder vitamine C. Vitamine C staat met recht bekend als hét hulpmiddel voor een goede weerstand.1 Vitamine C (ascorbinezuur) is een van de belangrijkste in wateroplosbare vitamines. Het is essentieel voor de vorming van collageen, huid, pezen, ligamenten en bloedvaten. Tevens is vitamine C belangrijk voor wondherstel, herstel van kraakbeen, botten en het herstel van tanden. Vitamine C wordt het beste in het lichaam opgenomen in combinatie met fytonutriënten: stofjes die van nature in groenten en fruit voorkomen. Een steengoede, natuurlijke bron van vitamine C met fytonutriënten is de Acerola vrucht.2

Acerola, de moderne krachtpatser
Acerola is een van de rijkste, natuurlijke bronnen van vitamine C en bevat een overvloed aan fytonutriënten zoals carotenoïden, mineralen en flavonoïden. Deze vrucht bevat 50 tot 100 keer meer vitamine C dan de gemiddelde sinaasappel of citroen!2 Het voordeel van Acerola, vergeleken met ‘gewone’ vitamine C supplementen, is dat de vrucht niet alleen ascorbinezuur bevat maar ook de plantenstoffen die het lichaam nodig heeft om ascorbinezuur effectief te gebruiken in het lichaam. Hier door is het effect van Acerola groter én breder! Goed nieuws voor de moderne mens die wat extra energie en vitaliteit kan gebruiken.

Acerola krijgt de laatste jaren veel aandacht voor zijn antioxidative en weerstand bevorderende eigenschappen.2 Vandaag schijnen we het licht op een andere spannende eigenschap van de Acerolavrucht, namelijk het voorkomen van huidveroudering.

Waar komt huidveroudering vandaan?
Rimpeltjes zijn onderdeel van een natuurlijk proces, namelijk het ouder worden.3 Alle organen en weefsels krijgen op den duur te maken met veroudering, al is dat niet altijd met het blote oog zichtbaar. De huid biedt ons de eerste zichtbare tekenen van de geleefde tijd. Hoe huidveroudering precies tot stand komt heeft te maken met de genen, de stofwisseling in de cellen en met de hormoonhuishouding van het individu.3 Externe factoren die ook een rol kunnen spelen zijn: blootstelling aan licht, leefstijlgewoontes, vervuiling in de omgeving en het gebruik van nadelige stoffen die voor kunnen komen in cosmetica.

Bij veroudering vinden er in elke laag van de huid veranderingen plaats waardoor we er langzaam maar zeker ouder uit gaan zien, speciaal daar waar de huid veelvuldig blootgesteld wordt aan zonlicht.3 Dit natuurlijke proces gaat gepaard met zichtbare verschijnselen waar we niet altijd iets aan kunnen doen. Waar we wél enigszins invloed op hebben is hoe ‘mooi’ de huid eruit komt te zien tijdens het ouder worden. We spreken hier over graceful aging in plaats van anti-aging.

Wat doet Acerola tegen huidveroudering?
De huid gebruikt vitamine C uit Acerola als bescherming tegen oxidatieve stress doordat het vrije radicalen neutraliseert en hiermee bronnen van roodheid tegen gaat. Vitamine C is van essentieel belang bij de vorming van collageen en daarmee voor een strakkere huid. Er is zelfs ontdekt dat Acerola kan bijdragen aan de vermindering van hyperpigmentatie!2

Door dagelijks vitamine C uit Acerola in te nemen, zeker bij nadelige leefstijlgewoontes, kan huidveroudering vertraagd worden. Tevens worden rimpeltjes minder diep en wordt collageen beter verdeeld in de huid.1 Dat zorgt op zijn beurt voor een egaler huidoppervlak, ook in de armen en benen.

Acerola bevat niet alleen vitamine C maar ook zink en foliumzuur, dat essentieel is voor de vernieuwing van alle cellen en weefsels in ons lichaam.2 Hierdoor kan de Acerolavrucht in meerdere lagen van de huid huidveroudering helpen vertragen en het herstel van wondjes helpen herstellen. Dit helpt allemaal bij het verkrijgen én behouden van een gezonde, stralende huid! 

Wat is beter, Acerola of Collageen?
Of Acerola beter is dan Collageen dat is natuurlijk aan u, iedereen heeft een eigen voorkeur. Onderzoek laat zien dat 3 maanden gebruik van vitamine C helpt bij de vermindering van de verschijnselen van huidveroudering.3 Hoewel dier-vrij collageen tegenwoordig gemaakt kan worden uit genetisch gemodificeerd gist en bacteriën, zijn de meest voorkomende bronnen van collageen toch dierlijk. Groot voordeel van Acerola is dat het vriendelijker voor het milieu is. Tevens weegt Acerola doorgaans minder in de portemonnee. Een laatste argument voor Acerola is dat het niet alleen huidveroudering helpt verminderen, maar ook bijdraagt aan meer energie, een goede weerstand en een vitaal lichaam!2   

Tot slot
Ouder worden we hopelijk allemaal. Toch hebben we, door keuzes die we zelf elke dag maken, wel een beetje invloed op hoe we ouder worden. Vindt u dit onderwerp interessant? Laat het ons graag weten. Wij zijn er voor u!

Adviesdrogisterij.nl

Referenties:
https://www.sciencedirect.com/topics/earth-and-planetary-sciences/ascorbic-acid
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6098779/
3 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3583892/

Terug naar overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
Meld u nu aan en ontvang meteen €5,- shoptegoed i

*gratis verzending of *2 stuks gratis verzending is van toepassing op zendingen in Nederland en België.

Uw winkelmand is bijgewerkt.
direct afrekenen
Inschrijven nieuwsbrief
Meld u nu aan en ontvang meteen €5,- shoptegoed i
inschrijven
Kies het land van verzending.
Nederland
België
Duitsland
Frankrijk
Luxemburg
Spanje