0
Blaasweerstand

Blaasweerstand

Geplaatst op 24 Maart 2023
blaas d-mannose water probiotica weerstand

Met blaasproblemen kampen kan heel vervelend zijn. Het komt altijd op het verkeerde moment en het kan bovendien flink zeer doen. Gelukkig zijn er verschillende middelen die bij deze klacht hulp kunnen bieden. Lees gauw verder en ontdek wat u zelf kunt doen om (terugkerende) blaasproblemen te voorkomen!

Blaasproblemen in een notendop
In het verleden werd er gedacht dat men blaasproblemen kon krijgen door op de tocht te staan. Hier is tot nog toe geen wetenschappelijk bewijs voor gevonden. Problemen van de blaas worden veelal veroorzaakt door de E. coli bacterie. Deze bacterie kruipt via de plasbuis omhoog naar de blaas, waar het vervolgens voor een hoop ellende kan zorgen. Van een blaasinfectie spreken we als de infectie zich in de onderste urinewegen bevindt. Wanneer deze niet behandeld wordt, kan de bacterie nog verder omhoog kruipen en de bovenste urinewegen infecteren. Het traditionele medicijn tegen een blaasinfectie is antibiotica, dat ingezet wordt om de E. colibacterie te bestrijden. Hiervoor kunt u terecht bij de huisarts.

Waar komt die bacterie dan vandaan?
De E. colibacterie komt van nature voor in onze darmen.1 Onder gewone omstandigheden zorgt deze bacterie niet voor klachten, maar wanneer de omstandigheden veranderen, kan de bacterie in aanraking komen met de plasbuis en zo blaasproblemen veroorzaken. Voorbeelden van zulke omstandigheden zijn: stress, voeding, persoonlijke hygiëne van uzelf of van uw partner, uw weerstand en medicijngebruik.

Uw eigen hygiëne en die van uw partner zijn van belang om blaasprobleem te voorkomen, gezien bacteriën uitgewisseld kunnen worden tijdens geslachtsgemeenschap. Wanneer de weerstand optimaal is, wordt een disbalans door omstandigheden snel gecorrigeerd. Maar wanneer u bijvoorbeeld hygiënemiddelen gebruikt die te rigoureus zijn, kan de flora uit balans raken, waardoor ziekmakende bacteriën een kans krijgen, terwijl dit juist hetgeen is dat u wilt voorkomen! Het komt helaas voor dat mensen met een gevoeligheid van de blaas, ook last hebben van Candida. Ook hierbij zien we een verband dat te maken heeft met de bacteriële balans van ons lichaam.

Waarom komen blaasproblemen vaker voor bij vrouwen dan bij mannen?
De mannelijke plasbuis is langer dan de vrouwelijke plasbuis. Bacteriën moeten bij mannen dus een langere weg afleggen om bij de blaas te komen, waardoor ze de blaas in vele gevallen niet bereiken. Omdat bij vrouwen de plasbuis korter is dan bij mannen en tevens dichter bij de anus bevindt is het vrouwelijk lichaam gevoeliger voor blaasproblemen dan het mannelijk lichaam. Blaasproblemen bij mannen kunnen veroorzaakt worden door vergroting van de prostaat. Het is daarom verstandig om naar de huisarts te gaan wanneer dergelijke klachten optreden. Een onbehandeld blaasprobleem kan zowel bij vrouwen als bij mannen hele vervelende klachten veroorzaken.

Over bacteriën
Probiotica is een term waar u vast weleens van gehoord heeft! Probiotica zijn bacteriën die goed voor ons zijn. Hiermee bedoelen we dat ze onder andere voor een goede weerstand kunnen zorgen. Goede bacteriën kunnen de ziekmakende bacteriën in ons lichaam bestrijden, waardoor we gezond blijven.
Antibiotica is er, plat gezegd, opgericht om bacteriën te doden. Hoewel effectief, doodt het in sommige gevallen bacteriën die voor een goede weerstand zorgen, terwijl de slechte bacteriën heel hardnekkig kunnen blijven zitten! Na één of meerdere antibioticakuren, kan het zijn dat uw gezonde weerstand erg laag is, waardoor de kans op terugkerende klachten aanzienlijk wordt verhoogd.  

De blaasweerstand verbeteren
Bij terugkerende klachten is het verstandig om de darmflora te helpen met goede weerstandverbeteraars zoals probiotica.2 Dit kunt u op lange termijn doen door gefermenteerde voeding te eten, zoals yoghurt en zuurkool. Sneller resultaat krijgt u met een probiotica voedingssupplement dat speciaal samengesteld is voor de weerstand van de blaas. Een dergelijk voedingssupplement zou tevens tijdens een antibioticakuur ingenomen kunnen worden, om verlaging van de weerstand te voorkomen.2

Cranberry, D-mannose en Beredruif
Uiteraard gaan we het hebben over de vertrouwde cranberry! Cranberries worden al jaar en dag ingezet om de zuurtegraad te verhogen. Ongewenste indringers willen weg wanneer de omgeving waarin ze leven zuur is.3,4 Combineer cranberry met D-mannose en Beredruif voor snel resultaat! Cranberry maakt het milieu onvriendelijk voor de indringer, D-mannose ‘plakt zich vast’ aan de indringer en Beredruif zorgt ervoor dat u het geheel uit plast. Door deze krachtige combinatie in te nemen met voldoende water, kunt u snel van de klacht af zijn! Deze combinatie kan zowel acuut ingenomen worden als preventief. Vraag uw gezondheidsadviseur voor advies.

3 tips van ons:
1. Ziekmakende bacteriën zijn gek op glucose. Glucose is een vorm van suiker die veel voorkomt in drankjes, snoep en koek. Probeer toegevoegd glucose te vermijden.
2. Maandverband en ondergoed gemaakt van synthetische materialen kunnen broeien. U kunt zich voorstellen dat dit zeer ongewenst is wanneer u last heeft van een bacteriële disbalans. Kies daarom liever voor schoon katoen.
3. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen probeer echt voldoende water te drinken, elke dag weer. 

Natuurlijk valt er nog veel meer te vertellen! Zijn er onderwerpen waar u graag over zou willen lezen? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn er voor u!

Adviesdrogisterij.nl

Referenties:
https://www.rivm.nl/e-coli-escherichia-coli
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6134985/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27085566/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3370320/

Terug naar overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
Meld u nu aan en ontvang meteen €5,- shoptegoed i

*gratis verzending of *2 stuks gratis verzending is van toepassing op zendingen in Nederland en België.

Uw winkelmand is bijgewerkt.
direct afrekenen
Inschrijven nieuwsbrief
Meld u nu aan en ontvang meteen €5,- shoptegoed i
inschrijven
Kies het land van verzending.
Nederland
België
Duitsland
Frankrijk
Luxemburg
Spanje