0
Meer supplement voor minder budget

Meer supplement voor minder budget

Geplaatst op 21 April 2023
Chlorella algen vitamine b12 budget multivitamine energiekuur

Zoekt u een budget-vriendelijke multi? Of een alles-in-1 (lever)reiniger? Misschien een product dat de stoelgang helpt? Een zuivere, gezonde huid? Meer energie? Gaat de voorkeur uit naar een vegan, milieuvriendelijk voedingssupplement? Kies voor Chlorella!

Chlorella (uitgesproken als chlor-ella), is een zoetwater alg dat bomvol zit met antioxidanten, vitaminen, mineralen, aminozuren en sporenelementen die ontzettend goed aansluiten bij onze lichamelijke behoeftes.1 Daarnaast laat het algje zich ook nog eens milieuvriendelijk kweken. Omdat het relatief eenvoudig ten opzichte van andere voedingsbronnen te kweken is, is het hiermee een verantwoordde aanschaf. Maar het gaat natuurlijk bovenal om de gezondheidsvoordelen. Deze leggen we graag aan u uit!

Chlorella en lichamelijk reinigen
We krijgen toxische stoffen binnen door middel van voeding, cosmetica en medicijngebruik. Ook ongezonde gewoontes, zoals roken, alcoholgebruik, overeten en stress, spelen een rol. Wanneer het lichaam te druk is om afvalstoffen te verwijderen, worden ze inwendig opgeslagen. Deze opgeslagen stoffen kunnen op lange termijn een verstorende werking hebben op de hormoonhuishouding, de vetstofwisseling, energiestofwisseling en de werking van alle organen. Chlorella is steengoed in het opruimen van ongewenste afvalstoffen. Dankzij de vezels, antioxidanten, en vooral vanwege de aanwezigheid van chlorofyl.2,3 Voldoende water drinken ondersteunt de reinigende werking van Chlorella. 

Wat maakt Chlorella zo’n superproduct? 
In eerste instantie werd Chlorella simpelweg gezien als een proteïnerijke vorm van voedsel. Dat is ook niet zo gek, het bestaat namelijk gemiddeld voor 57,5% uit proteïne, voor 2,5% uit Chlorofyl (bladgroen) en 13,5% uit vezels.2 Vegans en astronauten opgelet: onderzoek naar de eiwitten in Chlorella laat zien dat alle essentiële aminozuren aanwezig zijn, wat zeer uniek is in de wereld van plantaardige eiwitbronnen! Dit betekent dat het een volwaardig alternatief is voor dierlijke eiwitten. Klik of tik hier om te zien welke aminozuren er nog meer in Chlorella zitten.1

We horen u denken:'hoe zit het dan met vitamine B12?' Ook dat komt voor in Chlorella, samen met Foliumzuur en IJzer.1 Tevens bevat het aglje relatief grote hoeveelheden Luteïne, dat onder andere gelinkt wordt aan gezondheid van de ogen.2 Chlorella bevat alle vitamines die het menselijk lichaam nodig heeft. Klik of tik hier voor een overzicht. Zijn we wat vergeten? Mineralen! Er zit niet alleen IJzer in Chlorella, maar (onder andere) ook Calcium, Magnesium, Kalium en Zink! Klik of tik hier voor het mineralenoverzicht.

Vitamine B12 tip:
Er zijn verschillende soorten Chlorella. De variant Chlorella Pyrenoidosa bevat aanzienlijk meer Vitamine B12 dan zijn soortgenoot Chlorella Vulgaris.1  

Chlorella is een superproduct door de synergetische werking van alle stoffen die er in het algje zitten.1 Doorgaans is het advies om vitamines niet enkelvoudig in te nemen, behalve als uw gezondheidsadviseur u dat voorschrijft. Dit is omdat vitamines en mineralen elkaar nodig hebben om opgenomen te worden. Het menselijk lichaam is een complexe bio-machine die tal van nutriënten gebruikt om te functioneren. Daarom is Chlorella een uitstekend, geheel natuurlijk en vegan hulpmiddel om in te nemen voor de dagelijkse ondersteuning.

Chlorella gebruiksadvies
Algenconsumptie door de mens gaat zo ver terug als 2500 B.C.4 Chlorella bevat alle essentiële aminozuren en alle vitaminen. Ook bevat het een heleboel nuttige mineralen, antioxidanten, vezels en chlorofyl. U kunt Chlorella inzetten bij:

- Herstel na ziekte
- Lichamelijke reiniging tijdens laserbehandeling tattoo
- Reiniging na medicijngebruik
- Ondersteuning van de (moeilijke) stoelgang
- Energiekuur
- Dagelijks ondersteuning – multivitamine
- Het verwijderen van zware metalen2,3

Er zijn nog veel meer redenen om Chlorella te gebruiken! Let wel op bij zwangerschap: het wordt altijd afgeraden om een reinigingskuur te nemen tijdens de zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding. De reden hiervoor is dat afvalstoffen, wanneer ze vrij komen,mogelijk opnieuw in de bloedbaan terecht komen, waardoor het lichaam de kans krijgt ze te verwijderen. Theoretisch gezien is het dus mogelijk dat de ongewenste stoffen bij uw kindje, of in de borstvoeding komen. Raadpleeg daarom bij zwangerschap, borstvoeding of ziekte uw arts of adviseur voordat u begint aan het innemen van Chlorella.

Wij zijn ontzettend enthousiast over Chlorella. Hopelijk bent u dat nu ook! Heeft een vraag of opmerking over dit onderwerp? Vertel het ons gerust, wij geven geheel vrijblijvend advies. Wij zijn er voor u!

Adviesdrogisterij.nl

Referenties:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7551956/
https://www.sciencedirect.com/topics/agricultural-and-biological-sciences/chlorella
https://biologydictionary.net/porphyrin/
https://www.cambridge.org/core/books/abs/cambridge-world-history-of-food/algae/6A74C36E0A4B30E6A7C621BE05FD3524

Terug naar overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
Meld u nu aan en ontvang meteen €5,- shoptegoed i

*gratis verzending of *2 stuks gratis verzending is van toepassing op zendingen in Nederland en België.

Uw winkelmand is bijgewerkt.
direct afrekenen
Inschrijven nieuwsbrief
Meld u nu aan en ontvang meteen €5,- shoptegoed i
inschrijven
Kies het land van verzending.
Nederland
België
Duitsland
Frankrijk
Luxemburg
Spanje