0
Spirulina is geweldig!

Spirulina is geweldig!

Geplaatst op 29 December 2022
spirulina arthrospira platensis antioxidant vitaminen mineralen energie detox

Ontdek ons geheim voor een schoon, blij en energiek lichaam!

De wereld is gek op spirulina (Arthrospira platensis). Logisch, want dit blauwgroene algje is super gezond! Zo gezond zelfs, dat NASA het wil gebruiken om astronauten fit te houden in de ruimte.1 Ook op Aarde heeft spirulina uitstekende gezondheidseffecten. Wij leggen graag uit wat dit algje voor u kan doen!

Spirulina is onder andere goed voor:
-        Een sterk immuunsysteem
-        Herstel na ziekte
-        Lichamelijke energie
-        Geheugen en denkvermogen
-        Cel vernieuwing - het voorkomen van DNA-schade
-        Vlotte spijsvertering en darmwerking
-        Opname van voedingstoffen
-        Afvoer van afvalstoffen
-        Gezonde huid, haar en nagels
-        Vegan bron van vitaminen, mineralen, eiwitten én vitamine B12

Spirulina is een blauw, spiraalvormig algje met bijzondere eigenschappen. Het heeft zijn blauwgroene kleur te danken aan een krachtig antioxidant genaamd phycocyanine.1 Antioxidanten zijn onmisbaar in de strijd tegen vrije radicalen. Spirulina geeft energie, bevordert herstel na ziekte en is een 100% plantaardige bron van vitaminen, mineralen, eiwitten en meer!

Het menselijk lichaam heeft zuurstof nodig om energie vrij te maken. Voor dit proces ademend het lichaam zuurstof (O2) in en ademend het koolstofdioxide (CO2) uit. Bij iedere ademing verwisselen we dus koolstofdioxide (CO2) voor zuurstof (O2). Bij dit proces komen er ook vrije radicalen vrij, dit zijn bijkomende reacties op het zuurstof- (O2) verwisselingsproces. Vrije radicalen zijn een bijproduct van ons lichaam en zijn dus ook eigenlijk heel normaal.2  Het nadeel is dat vrije radicalen voor een kettingreactie kunnen zorgen in de cellen waardoor ze nog meer vrije-radicalen kunnen maken. Dit  proces kan de cel vernieuwing verstoren en zelfs DNA-schade veroorzaken. De krachtige antioxidanten uit spirulina zorgen ervoor dat vrije radicalen snel geëlimineerd worden, waardoor DNA-schade kan worden voorkomen. Dit bevordert gezonde cel vernieuwing, wat bijdraagt aan het behoud van een fit lichaam op lange termijn.2

Zoekt u een algemene ondersteuning voor de gezondheid? Spirulina bevat onder andere vitamine A, biotine, foliumzuur, vitamine B12, vitamine E en vitamine K.1 Ook bevat het verschillende aminozuren én mineralen zoals calcium, magnesium, ijzer, kalium en zink. Spirulina werkt goed samen met enzymen en bacteriën in ons spijsverteringssysteem, waardoor de dagelijkse voeding beter opgenomen wordt. Het resultaat: meer energie en een sterke weerstand.1 Want hoe meer voedingstoffen het lichaam tot zich kan nemen, des te meer bouwstenen het lichaam heeft voor gezonde cellen en weefsels, of voor de groei van haar, huid en nagels. Met spirulina krijgt uw lichaam een welverdiende boost! 

Spirulina maakt het lichaam schoon
Afvalstoffen kunnen zich ophopen in het lichaam waardoor natuurlijke processen verstoord raken. Afvalstoffen zijn een lichamelijk bijproduct waar we gewoon wat mee moeten. Spirulina helpt de uitscheidingsorganen een handje mee, waardoor alle organen en weefsels een opschoonbeurt krijgen. Dit werkt positief voor de doorstroom van lichaamsvloeistoffen. Hierdoor krijgen we energie!

Detoxen is iets waar men meer aan denkt tijdens de lente. Toch kan het nuttig zijn om het neerslaan van afvalstoffen te voorkomen in de zomer en winter, juist omdat we dan geneigd zijn om zwaarder te tafelen. Denk bijvoorbeeld aan feestelijke maaltijden in de winter en rijkgevulde barbecues in de zomer.

Goed om te weten
Spirulina is verkrijgbaar in verschillende varianten. Wij zijn zelf een groot voorstander van de variant die in het Latijns Arthrospira platensis wordt genoemd, omdat daar het meeste onderzoek1 naar gedaan is. Spirulina kan dagelijks ingenomen worden ter voorkoming van klachten. Ook kan het kuurmatig ingezet worden na bijvoorbeeld een operatie of ziekte, of gewoon als jaarlijkse detox.

Het kan aangeraden worden om het kuurmatig innemen van spirulina langzaam op te bouwen. Dit omdat er echt afvalstoffen losgemaakt kunnen worden die het lichaam uit willen. Water drinken is hierbij van belang. Hier ziet u een voorbeeld van een kuurschema waar wij zelf graag mee werken:

Dag 1: 3x daags 2 tabletten,
Dag 2: 3x daags 3 tabletten,
Dag 3: 3x daags 4 tabletten,
Dag 4: 3x daags 5 tabletten,
Dag 5: 3x daags 6 tabletten.

Wanneer u een levensgenieter bent met gezondheid in het achterhoofd, is Spirulina (Arthrospira platensis) dé manier om het lichaam een handje te helpen. Voedingssupplementen kunnen een gezonde leefstijl niet vervangen, maar spirulina kan wel degelijk helpen! Wilt u meer informatie? Of is er een onderwerp waar u graag over meer zou willen lezen? Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies of tips. Wij zijn er voor u!

Adviesdrogisterij.nl

Referenties:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9143897/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3614697/

Terug naar overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
Meld u nu aan en ontvang meteen €5,- shoptegoed i

*gratis verzending of *2 stuks gratis verzending is van toepassing op zendingen in Nederland en België.

Uw winkelmand is bijgewerkt.
direct afrekenen
Inschrijven nieuwsbrief
Meld u nu aan en ontvang meteen €5,- shoptegoed i
inschrijven
Kies het land van verzending.
Nederland
België
Duitsland
Frankrijk
Luxemburg
Spanje