0
Werkt Rode Gist Rijst nog wel?

Werkt Rode Gist Rijst nog wel?

Geplaatst op 2 September 2022
rode gist rijst gist q10 zwarte knoflook

Alle Rode gist rijst formules zijn aangepast. In enkele gevallen zijn de formules aangevuld met ingrediënten zoals Zwarte Knoflook. Wat de reden en meerwaarde hiervan is leggen wij u graag uit in deze editie van ons blog!

Zoals u wellicht vernomen heeft, is er het een en ander veranderd op het gebied van Rode gist rijst. De Europese Commissie heeft besloten dat de regelgeving over de hoeveelheid Monacoline K per dagdosering afkomstig uit Rode gist rijst omlaag moet. De maximale dagdosering Monacoline K is van 10 mg verlaagd naar 3 mg.1 Kort gezegd is de dosering van de werkzame stof dus permanent verlaagd. Betekent dit dat uw vertrouwde Rode gist rijst product nu minder effectief is? De verordening van de Europese Commissie kunt u vinden in onze referenties, onderaan deze pagina. 

Om een effectief product te blijven houden, hebben verschillende fabrikanten ervoor gekozen om de traditionele Rode gist rijst formule aan te vullen met ingrediënten die ook een gunstige werking op de cholesterolwaarden bewerkstelligen. Een ingrediënt waar wij zelf heel enthousiast over zijn is Zwarte Knoflook!

Zwarte Knoflook
Knoflook is een van de eerste gedocumenteerde planten in de menselijke geschiedenis die gebruikt werd voor zijn gezondheidsvoordelen.2 Archeologen hebben knoflook bijvoorbeeld gevonden in de piramides van Egypte.2 In vele culturen werd knoflook voorgeschreven als middel voor kracht en energie.2 Zelfs Hippocrates schreef knoflook voor bij verschillende lichamelijke klachten! Voor de moderne wetenschap is het evident dat knoflook medisch gezien best wel interessante stoffen bevat.2,3 Maar wat is Zwarte Knoflook eigenlijk?

Zwarte Knoflook ontstaat door het fermenteren van witte (gewone) knoflook. Het fermentatieproces zorgt voor een significant hogere hoeveelheid S-Allyl cysteïne (SAC) en polyfenolen.3  S-Allyl cysteïne (SAC) is zwavelverbinding en een antioxidant afkomstig uit knoflook, met een zeer hoge biologische beschikbaarheid.4 Een hoge biologische beschikbaarheid wil zeggen dat ons lichaam het effectief kan opnemen en inzetten bij veel lichaamsprocessen. Gezien de beschermende werking van SAC, is dit goed nieuws voor de cellen en weefsels in ons lichaam. De stoffen in Zwarte Knoflook zouden bijvoorbeeld onze lichaamscellen beschermen tegen oxidatieve stress!5

Polyfenolen, een van de stoffen waar zwarte knoflook rijk aan is, zijn antioxidanten afkomstig uit planten. Antioxidanten dragen bij aan het behoud van gezonde cellen en weefsels en zijn van levensbelang voor hart en bloedvaten.

S-Allyl cysteïne, antioxidanten en polyfenolen hebben een wetenschappelijk aangetoond positief effect op verschillende lichamelijke processen die bijdragen aan gezonde waarden.3

Monacoline K
Het punt dat de Europese Commisie maakt is dat de stof Monacoline K uit Rode gist rijst te veel lijkt op de medicatie die de dokter voorschrijft. Daarom wordt de hoeveelheid Monacoline K nu gereguleerd1. Gelukkig is door de toevoeging van Zwarte knoflook (en dus het effect van S-Allyl cysteïne) uw Rode gist rijst product net zo effectief als voorheen! Tevens is Zwarte Knoflook zoetig van smaak en geurloos. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over een nare mond- en lichaamsgeur.

Een supplement dat alleen Monacoline K bevat is evengoed effectief. Wel is het belangrijk om uw waarden in de gaten te houden. Raadpleeg uw specialist wanneer er verandering optreedt. Meten is weten!

Leefstijl
Een voedingssupplement kan een gezonde leefstijl natuurlijk niet vervangen. Zeker wanneer het gaat om gezonde bloedwaarden. Eet dagelijks verschillende soorten groenten en fruit, drink water en probeer elke dag een stukje te wandelen. Vraag eventueel uw specialist wat u nog meer zou kunnen doen voor een gezond lichaam. Raadpleeg een arts of therapeut voordat u supplementen combineert met medicatie.

Wilt u meer informatie? Of is er een onderwerp waar u graag een blog over zou willen lezen? Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies of tips. Wij zijn er tenslotte voor u!

Adviesdrogisterij.nl

Referenties:
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/NL/TXT/PDF/?uri=CELEX:32022R0860&from=EN
2 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11238795/
3 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8401630/
4 https://www.sciencedirect.com/topics/biochemistry-genetics-and-molecular-biology/s-allyl-cysteine
5 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3363007/

Terug naar overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
Meld u nu aan en ontvang meteen €5,- shoptegoed i

*gratis verzending of *2 stuks gratis verzending is van toepassing op zendingen in Nederland en België.

Uw winkelmand is bijgewerkt.
direct afrekenen
Inschrijven nieuwsbrief
Meld u nu aan en ontvang meteen €5,- shoptegoed i
inschrijven
Kies het land van verzending.
Nederland
België
Duitsland
Frankrijk
Luxemburg
Spanje