Cyber Monday week verzilver een Gratis Lipbalm* met de kortingscode: CYBER24
| lees meerCyber Monday week verzilver een Gratis Lipbalm* met de kortingscode: CYBER24
| lees meerSaffraan is een specerij die wordt gewonnen uit de gedroogde stampers van de saffraankrokus (Crocus sativus). Het is een van de duurste specerijen ter wereld vanwege de arbeidsintensieve manier waarop het wordt geoogst en verwerkt.
Naast dat Saffraan al duizenden jaren wordt gebruikt vanwege haar medicinale doeleinden en gezondheidsvoordelen biedt Saffraan een unieke smaak en aroma en wordt het vaak gebruikt in de keukens van Midden-Oosterse, Mediterrane en Aziatische landen. Het wordt vooral gebruikt als smaakmaker en kleurstof in gerechten zoals risotto, paella, stoofschotels, soepen, sauzen en desserts.
Saffraan kan worden gebruikt in zowel zoete als hartige gerechten en wordt vaak gecombineerd met andere specerijen zoals kardemom, komijn en kaneel. Het kan ook worden gebruikt om dranken zoals thee en koffie op smaak te brengen.
Saffraan kan het beste worden toegevoegd aan gerechten door het eerst te laten weken in heet water of bouillon, voordat het aan het gerecht wordt toegevoegd. Hierdoor wordt de smaak en de kleur van de saffraan beter opgenomen in het gerecht. Slechts 1 saffraandraadje volstaat om een liter kokend water in een uur diep geel te kleuren.
Omdat saffraan kostbaar is het belangrijk om het op een koele, droge en donkere plaats te bewaren om de kwaliteit te behouden.
Gebruiksadvies:
Te gebruiken in gerechten (zowel voor kleur als voor smaak) zoals paella, bouillabaisse en Risotto Milanese of desserts.
Ingrediënten:
Saffraan 100% (op ambachtelijke wijze geoogst en verwerkt). Land van herkomst: Bulgarije.