Agar-agar is een biologisch bind- en geleermiddel met een enorme bindkracht. Je kunt het vergelijken met gelatine, maar agar-agar is nóg krachtiger en bovendien 100% vegan. Agar-agar wordt gemaakt van 100% rood zeewier, ook wel kanten genoemd. Je kunt er heerlijke vegan cheesecakes of (suikervrije) jelly mee maken. Agar-agar moet je altijd pas toevoegen als je vloeistof warm is, anders kunnen er klontjes ontstaan. Omdat het al geleert bij kamertemperatuur, is het belangrijk om snel te werken!
Agar-agar, ook wel kanten genoemd, is een biologisch geleermiddel gemaakt van rood zeewier. Het is een vegan vervanger voor de dierlijke gelatine. Maak er heerlijke cheesecake, jelly of pudding mee!
Gebruiksadvies:
Agar-agar bindt minimaal 2 keer zo krachtig als gelatine. Gebruik voor een gemiddelde consistentie 3-4 g per 500 ml dun vocht. Voor een harde consistentie gebruik je 5-8 g per 500 ml en voor een zachte 1,5 g per 500 ml. Voeg toe aan je baksel terwijl het vocht al warm is en roer snel door, zodat er geen klontjes ontstaan. Laat het geheel ca 2 minuten zachtjes sudderen. Laat 1-4 uur opstijven.
Voedingswaarde per 100 gram:
Energie (kJ) 633kJ, Energie(kcal) 158kcal, Vet totaal 0g, Vet verzadigd 0g, Koolhydraten totaal 1g, Suikers 0g, Voedingsvezel 77g, Eiwit totaal 0g, Zout 0,6g.
Ingrediënten:
Gedroogde (rode) zeewieren* *biologisch.
Bewaaradvies:
Bewaar na openen luchtdicht op een droge, donkere plek op kamertemperatuur (max 20 °C).