Zongedroogde bloeddruk abrikozen bevatten veel vezels en zijn licht verteerbaar. Abrikozen zijn een bron van kalium. Bloeddruk abrikozen zijn donkerder van kleur en kunnen iets zuurder smaken dan gewone gedroogde abrikozen.
Gebruiksadvies:
Dagelijks een handje abrikozen door de muesli, yoghurt of havermout mengen. Abrikozen zijn heerlijk in een salade, cake, dessert en in vleesgerechten. Ook prima als tussendoortje.
Voedingswaarden per 100 gram: | |
Energie kJ / Kcal | 1203 kJ / 285 kcal |
Vet | 0 g |
-Enkelvoudig onverzadigd | 0 g |
-Meervoudig onverzadigd | 0 g |
-Waarvan verzadigd | 0 g |
Koolhydraten | 59 g |
-Waarvan suikers | 56 g |
-Toegevoegd suiker | 0 g |
-Zetmeel | 3 g |
Voedingsvezels | 14,4 g |
Eiwit | 5 g |
Natrium | 25 / 62,5 mg |
Ingrediënten:
Abrikozen 99,98%, conserveermiddel (sulfiet) 0,02%.