0
Gezond gewicht verliezen!

Gezond gewicht verliezen!

Geplaatst op 28 Februari 2023
Afslanken darmflora stress gewichtverlies mindset

Hoe kunt u op een gezonde manier afslanken?

Slanke mensen eten van alles en nog wat terwijl anderen al aankomen wanneer ze naar een koekje kijken. Zo oneerlijk! In deze editie van het blog hebben we het over gezond afslanken met een permanent resultaat.

Wat is het geheim?
Het antwoord daarop kan best weleens in de darmflora liggen.1 Wat we eten heeft een enorme invloed op hoe we ons voelen. Andersom kan hoe we ons voelen beïnvloeden wat en hoeveel we in onze mond stoppen.2 Een goed voorbeeld hiervan is (langdurige) stress. Stress kan nadelige gevolgen hebben voor hoe het lichaam voedsel verteert. Daarnaast belemmert het de opname van micronutriënten, waardoor organen en weefsels minder goed functioneren. Druk in het hoofd zijn kan voor nadelige voedingskeuzes zorgen en omgekeerd kunnen nadelige voedingskeuzes voor drukte in het hoofd zorgen. Hoofd en buik staan dag en nacht met elkaar in verbinding. Daarom noemen we de darmen ook wel ‘het tweede brein.’

In tijden van stress zijn mensen meer geneigd om snelle, vette en suikerrijke voeding te eten.2 Stress is een van de belangrijke factoren bij het verkrijgen van overgewicht. In het blog over stress (klik of tik hier) kunt u meer lezen over de mogelijke gevolgen van stress.

Slank NU
Ontdek HET geheim om NU gewicht te verliezen! Volg het Keto dieet, Paleo dieet, vetarm dieet, carnivoor dieet, vegan dieet, calorieën tellen, maaltijd-vervangende shakes en reepjes, vet-verbrandende voedingssupplementen, ziet u door de bomen het bos nog?

Veel diëten adviseren om ver onder de dagelijkse calorie-inname te zitten, waardoor honger en eetbuien ontstaan. Andere diëten vertellen u dat bepaalde voedingsgroepen vermeden moeten worden, zoals koolhydraten of vetten.
Wist u dat er geregeld mensen met overgewicht naar ziekenhuis gaan die eigenlijk ondervoed zijn?3 Het is verstandig om te onthouden dat de dieetbedrijfstak een tak is die geld wil verdienen, net als elke andere bedrijfstakken. Er zijn uiteraard een heleboel producten die u echt verder kunnen helpen. Echter, een tal van producten geven resultaten die niet blijvend zijn en ook zeker niet gezond zijn op de lange termijn.

Hulpmiddelen die wél helpen
Om te weten welke middelen wél effectief zijn, is het belangrijk om te leren wat er nodig is om lichamelijke functies te optimaliseren. U kunt zich verdiepen in de wereld van vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen en leren waarom het eigenlijk zo goed is om voor een tomaat te kiezen in plaats van een koekje.4 Een aantal voorbeelden van ondersteunende hulpmiddelen zijn: Kaneel extract, B-vitamines, Psylliumvezels5, Groene thee extract, Chroom, eiwitten met BCAA’s en algen zoals Spirulina en Chlorella.

Een ander, wellicht onverwacht hulpmiddel is een sporthorloge, stappenteller of een app die weergeeft hoeveel u beweegt, wanneer u water drinkt en hoeveel u zou kunnen bewegen.

Slank van binnenuit
Alles wat we innemen belandt uiteindelijk in het darmstelsel. Er leven miljarden bacteriën in het darmstelsel. Deze bacteriën zijn belangrijk voor het immuunsysteem, een mooie huid én voor hoe wij ons eten verteren.6 Recent onderzoek laat zien dat slanke mensen een aanzienlijke hoeveelheid van de bacterie genaamd Akkermansia muciniphila in de darmen hebben, terwijl deze bacterie bij mensen met overgewicht vaak ontbreekt.1 Onderzoek toont aan dat inname van Akkermansia muciniphila als supplement zou kunnen bijdragen aan gewichtsverlies.7

>>Extra informatie: Alle bacteriën in de darmen vormen een onderdeel van het totaal van micro-organismen, ook wel de darmflora genoemd. Deze bacteriën leven van wat wij eten. Ze verteren de voor ons onverteerbare plantenvezels waardoor er stoffen vrijkomen die doorgaans goed voor het lichaam zijn. Wanneer wij weinig tot geen plantenstoffen tot ons nemen, kunnen deze bacteriën uit de darmflora verdwijnen. Medicatie zoals antibiotica, hoewel levensreddend, kunnen ook bacteriesoorten doden die we nodig hebben voor een gezond en slank lichaam. Er zijn verschillende manieren om deze bacteriën weer terug te krijgen. De snelste methode is het innemen van probiotica in combinatie met psylliumvezels en inuline (vezels).5

Permanent gewicht verliezen
Om af te slanken met een permanent resultaat, is het verstandig om te kijken naar wat het lichaam nodig heeft, in plaats van naar wat er ‘verboden’ is. Wat zorgt ervoor dat u zich goed voelt? Welke nutriënten kunt u het lichaam bieden om de dag vol energie door te gaan? Er is geen snelle oplossing om permanent af te slanken. Gecontroleerd, langzaam lichaamsvet verliezen is daarmee op lange termijn veel effectiever voor de rest van uw leven.

Fun fact: vet verbrand je niet, vet adem je uit!8

Heeft u een vraag over dit onderwerp of zijn er onderwerpen waar u graag meer over zou willen lezen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn er voor u!

Adviesdrogisterij.nl

Referenties:
1 https://nutritionandmetabolism.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12986-020-00516-1
2 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1361287/
https://www.lifelines.nl/deelnemers/nieuws/te-dik-en-toch-ondervoed-blijkt-uit-onderzoek-van-umcg
4 https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/what-should-you-eat/vegetables-and-fruits/
5 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6358997/
6 https://www.nccih.nih.gov/health/probiotics-what-you-need-to-know
7 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7046546/
8 https://www.sciencealert.com/where-body-fat-ends-up-when-you-lose-weight

Terug naar overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
Meld u nu aan en ontvang meteen €5,- shoptegoed i

*gratis verzending of *2 stuks gratis verzending is van toepassing op zendingen in Nederland en België.

Uw winkelmand is bijgewerkt.
direct afrekenen
Inschrijven nieuwsbrief
Meld u nu aan en ontvang meteen €5,- shoptegoed i
inschrijven
Kies het land van verzending.
Nederland
België
Duitsland
Frankrijk
Luxemburg
Spanje